TRANSICIÓ ENERGÈTICA, PER A QUI? UNA REFLEXIÓ SOBRE EL POTENCIAL DE L’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA EN UNA TRANSICIÓ ENERGÈTICA JUSTA

POSTGRAU,UPF-BSM, Barcelona

Clàudia Torrens Flores, 2021

Para bajar : PDF (680 KiB)

Resumen :

En aquest treball defenso que la pràctica de l’economia social i solidària performa una alternativa en que es persegueix alhora la transició energètica i la justicia social. Es divideix en dues parts:

En primer lloc parlo de l’emergència climàtica i la crisi ecosocial, centrant- me en la crisi energètica, i explico com es problematitza des del capitalisme i com des de la corrent del decreixement.

En segon lloc faig una reflexió de com l’economia social i solidària comparteix els valors del decreixement i els posa en pràctica generant alternatives a les propostes hegemòniques de transició. A més, en aquesta segona part del treball explico el projecte de BATEC, un Pol Intercooperatiu que té com a objectiu impulsar una transició energè tica justa.

Acabo el treball citant fragments d’entrevistes a integrants de BATEC que reflexen els valors del decreixement en la problematització de la crisi ecosocial i energètica.

Fuentes :

economiasocial.coop/activitats-economia-social/mon-educatiu-i-universitari/premis